Culori si nuante

culori nuante

Am fost și la campionatele europene individuale. Mare șansă de a vedea tot ce este mai bun ȋn Europa la 14 ani. Ȋmi menţin părerea că totul se joacă pentru punct, pentru a creea spaţii ȋn terenul advers și a ȋncerca de a da naștere la crize de timp adversarilor. Ai nostrii s-au conformat tendinţei, de data aceasta, și au ȋncercat un altfel de tenis decȃt cel pe care joacă acasă.

Ȋn bună parte au reușit dar nu totdeauna te poţi lăuda cu cȃștigarea unui meci pentru că, ȋn acest sport, poţi juca prost dar se ȋntȃmplă să cȃștigi sau poţi să joci bine și să se ȋntȃmple să pierzi. Și Manole și Iordache au jucat bine, mai bine decȃt la europenele pe echipe, mai bine decȃt i-am vazut pȃnă acum și ca urmare au făcut meciuri reușite ȋn compania unor adversari pe care nu-i ȋntȃlnești zi de zi. Sorin a pierdut ȋn turul 3 de la un jucător să zicem atipic, grecul Tsitsipas. Un tip destul de ȋnalt, slabuţ dar cu o acceleraţie mare a mișcărilor ceea ca face ca adverasrii să fie de multe ori surprinși pe picior greșit. Atacă mult și este obișnuit să facă puncte din multe poziţii. Sorin a reușit, ȋn parte, să ȋl ţină departe de fileu și să ȋl bage ȋn raliuri incomode. Diferenţa a facut-o viteza mai mare de execuţie a grecului care a impus un ritm foarte rapid. Mai departe grecul a făcut semifinală.

Alex a jucat ȋn primii 16 cu un suedez tipic : “ȋnalt, blond cu ochii albastri”. Glumesc. Ȋn realitate suedezul Yemer este negru tuci, cu păr ca de cȃnepă și dacă ar ţine ochii ȋnchiși, noaptea nu l-ai vedea. Jucător contrar tendinţelor, care scoate tot, care ȋși permite să nu facă puncte și care așteaptă cu mingii lungi și foarte bine plasate. Posedă o intuiţie extraordinară drept pentru care unde dai acolo este și el. Ba chiar te așteaptă. Alex a jucat formidabil 5 gheme. Atȃt. După asta puterea de concentrare și ritmul lui Alex au scăzut. La ora la scriu acest comentariu Yemer juca finala competiţiei.

Ca o curiozitate trebuie menţionat că mulţi favoriţi au pierdut ȋn etapele de ȋnceput inclusiv favoritul 1 englezul Clarke.

Cu regretul că Borza, cȃștigător aici anul trecut și ȋmpreună cu Frunză cȃștigători la dublu, nu fost imitat ȋn acest an nu ȋmi rămȃne decȃt să mă mulţumesc cu transmisiile de tenis de la olimpiadă. Păcat că sunt comentate.

Paul BOZDOG
Antrenor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *