Si daca imi scapa ceva?

serena w

Mă tot întreb de ceva vreme dacă îmi scapă ceva sau nu.
Logic vorbind ar trebui ca cei care ne conduc să facă din sport o politică de stat cu prioritatea nr. 1.

Deci logic ar fi că dacă lumea ar face sport ar trebui mai puţini bani pentru medicamente. Inclusiv pe cele compensate de care se tot vorbeşte ba că distribuitorii nu câştigă nimic ba că guvernul nu are bani să le plătească. Logic ar fi mai puţine zile de spitalizare dacă lumea ar face sport şi ar fi mai sănătoasă ori zilele de spitalizare sunt plătite de stat.

Tot logic ar fi că dacă lumea ar face sport şi prin urmare ar fi mai sănătoasă şi ar munci mai multe zile în loc să bolească pe acasă sau spitale s-ar strânge ceva mai mult impozit la buget adică la sacul acela mare pentru diverse cheltuieli şi de care toată lumea spune că este prost gospodărit pentru că are multe găuri unele cunoscute altele nu.

Îmi treceau toate aceste gânduri prin minte fiind la Plzen în Cehia într-un club numit, cum altfel, decât « Slavia » şi care are de toate : 3 terenuri de handbal pe iarbă sintetică, un teren de volei pe nisip, 16 terenuri de tenis pe zgură, o pensiune cu terasă, o pistă de asfalt pentru cei cu role care înconjura cele trei terenuri de handbal şi spaţiu verde. În fiecare zi pe pista de role erau cel puţin 5 persoane unele cu căşti ascultând muzică, unii cu prietenii vorbind în timp ce străbăteau kilometrii de pistă. Ba chiar un prospăt tătic împingând, pe role, destul de repede, căruciorul în care se afla viitorul patinator. În rest lume la tenis, la volei pe nisip, la tenis cu piciorul, la handbal sau pur şi simplu la plimbare prin club. Toate fără bani. Pe cheltuiala primăriei clubul fiind al primăriei adică de stat. Oare la noi de ce nu se poate ? Nu ar fi logic să se poată ? De ce cluburile, chiar ele şi private nu îşi pot pune la dispoziţia publicului terenurile o oră sau două pe săptămână pentru cei care vor mişcare ? Nu ar fi în beneficiul tuturor pentru ca lumea să fie mai sănătoasă ?

Pentru prima oară am auzit un comentator de sport vorbind la tv cu naduf, după ce o gimnastă a făcut o greşală la sol în concursul de la olimpiadă, spunând ceva de genul că nu mai vin copii la sport, că statul nu are nici un fel de politică pentru sport, că nu există nici o facilitate pentru cei care fac sport de performanţă şi în atari condiţii la următoarea olimpiadă o să participăm doar cu drapelul că sportivi nu or să mai fie.

Şi avea dreptate.
Şi parcă se leagă cu ce vroiam eu să spun.
Şi atunci am dreptate sau îmi scapă mie ceva?

Paul BOZDOG
Antrenor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *