Scoala de tenis

Acumuland de-a lungul timpului o vasta experienta, As Club Politehnica va propune 5 programe principale de pregatire:

1. Programul Parinti si copii

Programul Parinti si copii se adreseaza copiilor mici si foarte mici (3 – 5 ani) care nu pot sta pe teren decat insotiti de unul dintre parinti.

Este un program interactiv intre antrenor, parinte si copil, avand ca scop familiarizarea cu racheta si mingea.

2. Programul Micul As

Programul Micul As se adresează copiilor care descopera tenisul cu ajutorul poveştilor captivante si a ingeniozităţii materialelor folosite, totul pentru a dezvolta capacitaţile lor fizice intr-un mediu cat mai atragator.

Este un curs adresat copiilor între 4 si 6 ani, cu o durata de doua ore saptamanal.

3. Programul Junior

Programul Junior este deschis tuturor celor care isi doresc sa faca primul pas catre competitie. Este prgramul care realizeaza legatura dintre perioada de initiere si cea precompetitionala si competitionala, aceasta perioada fiind extrem de importanta in dezvoltarea tenisistica a celor mici.

Programul cuprinde între 5 si 10 ore saptamanal, într-un orar prestabilit între participanţi si antrenorii responsabili. Fiecare grupă este formată din cel mult 4 persoane, scopul nostru fiind de a face tot posibilul ca elevii noştri sa vină cu plăcere, de a învaţa şi de a reuşi.

4. Programul Expert

Programul Expert este deschis celor cu vârste între 7 şi 18 ani pentru a oferi şansa de a atinge din plin nivelul maxim de exprimare participând la turnee din cadrul circuitului intern si international.

Programul cuprinde între 12 şi 30 de ore de antrenament pe săptămâna într-o desfaşurare anuală şi cuprinde pregatire tehnico- tactică, fizică si mentală.

Grupele sunt formate din maxim 4 jucători.

Programul se referă la copii iniţiaţi în tenis şi care trebuie să participe la minimum 3 competiţii din cadrul calendarului intern al FRT pentru a obţine un clasament intern.

Subliniem că acest program necesită un interes deosebit atât din partea jucătorilor cât şi din partea parinţilor, în sensul unui program serios şi motivant care este acompaniat si de o investiţie substantiala din punct de vedere financiar.

Programul saptamanal în timpul şcolii este de minim 2 ore de antrenament zilnic, insotit de cel putin doua sedinte de pregatire fizica sub indrumare specializata. În timpul vacanţelor şcolare programul cuprinde 5 ore de antrenament pe zi şi 3 antrenamente fizice.

5. Programul pentru adulti

Programul pentru adulti consta in sedinte de invatare a tenisului, fiind structurat in functie de necesitatile participantilor.

Pentru programele adresate copiilor sub 10 ani, clubul nostru va urma recomandarile ITF legate de  redimensionarea mingiilor si rachetelor, recomandari ce au la  baza un cod al culorilor, corespunzator mai multor niveluri de joc : Rosu, Portocaliu si Verde.

In functie de varsta si de abilitatile fiecaruia, pentru fiecare nivel exista mingi mai grele sau mai usoare, rachete mai lungi sau mai scurte si terenuri de joc mai mici sau mai mari.

Pentru detalii suplimentare privind programele As Club Politehnica dar si alte oferte personalizate va rugam sa contactati Managerul Sportiv

Din multe motive!

Tenisul este un sport care se poate practica pe durata intregului an. Este un sport ce poate fi învăţat şi practicat la vârste înaintate şi nu puţine sunt cazurile când oameni de etate respectabilă au descoperit tenisul învăţând mişcările de bază atunci când mulţi alţii îsi luau gândul de a face sport.

Pentru că nu ai contact fizic direct cu adversarul; este dureros să primesti un cot în stomac sau un picior în glezne chiar dacă neintenţionat. Faptul ca nu te ciocneşti la tot pasul de adversar nu este o lipsă de bărbăţie căci tenisul pune multe probleme legate de puterea de concentrare şi de stare mentală.

Pentru că a greşi în tenis nu înseamnă neapărat a pierde; poţi pierde un punct dar ai şansa punctului următor.

Poate, nu în ultimul rând, pentru că este un joc foarte practicat în societate iar pe terenurile de tenis se pot lega prietenii dar se şi pot pune bazele unor afaceri.

Pentru ca timpul copiilor este un lucru foarte important de gestionat, terenul de tenis fiind cu siguranta unul din locurile unde acestia vor  fi indrumati catre un stil de viata cat mai echilibrat si sanatos.

Am întâlnit şi explicaţii mai interesante de genul : « nu pot să-mi las copilul în faţa blocului. Stiţi ce prostii se învaţă acolo? Mai bine vin aici pe teren chiar dacă mă costa ceva bani ». Sau «  trebuie să facă ceva mişcare nu vedeţi ce dolofan este? » Realitatea este că pe stradă se învaţă multe prostii şi tot la fel de adevărat este că sunt cazuri în care copilul dolofan de altă dată este acum un mare sportiv de performanţă.

Iată doar câteva din motivele pentru care ne apropiem de tenis. Adăugaţi binefacerile sportului în general : libertatea şi frumuseţea miscării, pasiunea jocului şi veţi înţelege de ce sunt mulţi oameni care în momentele libere pun repede o pereche de tenişi, un trening şi o rachetă intr-o geanta şi asaltează terenurile, nu foarte multe de tenis.

Şi pentru că, în definitiv, MISCAREA INSEAMNA VIATA.